vissza a honlapra

PATAVIUM


2009 októberében - útban Firenze felé - kiszálltunk egy napra Pádovában. Annyira tetszett a város, hogy 2010 február elején beneveztünk az Építész Továbbképző három napos 'Szabad szemmel' társasutazására PATAVIUM (Padova latin neve), Velence és Vicenza megnézésére. E két út fényképeit adom itt most közre.
Velencében éppen a karnevál első napján voltunk, talán ennek is köszönhető, hogy annyi volt a turista, amennyit nyáron szokott meg az ember: egyszerűen nem férnek el.
Fényképet is csináltunk rendesen az egynapos ottlétünk alatt, a harmadrészüket megtartottam, de ez még így is olyan sok, hogy - talán kicsit mesterkélten - több csoportra osztottam őket.
Így külön csoportba tettem (a nem annyira építész-szemléletű vendégeink számára) a Ponte di Rialto melletti gyönyörű halpiacon tett látogatásunk 'halas' képeit, és a karnevállal kapcsolatos felvételekkel, majd további háromba osztottam a műemlékeket, utcaképeket, és a csatornákat.
Külön csoportot képeznek a tavaly októberi pádovai képek, majd a mostaniak, végezetül a vicenzai felvételek.
Még egy előzetes szabadkozó megjegyzés: nem útleírást, hanem fényképalbumot adok itt közre, a csoportok általános részében csak a legszükségesebb, tájékozódást elősegítő gondolatokat írom le.
A képeket viszont bátran nagyítsuk fel, mert nagyon sok részlet előjön így.

A fénykép-csoportok:
- Néhány kép a Ponte di Rialto mellett lévő nagyszerű piacról, valamint a karneváli készülődésekről ,
- sétánk során megnéztünk néhány szép épületet, templomot ,
- lefényképeztünk sok csatornát , mert ennek nem tudtunk ellenállni,
- és megörökítettünk sok utcaképek (házak, kutak, stb.) , melyek tetszettek.
- Megmutatom a tavaly októberi pádovai napunk képeit, majd
- a mostani pádovai képeket , melyek fele első este, másik fele harmadnap délelőtt készült, végül
- a vicenzai fél napunk felvételeit